19 Ekim 2007 Cuma

Hendek'te Su Kavgası!!!

Hendek'te, Çamlıca beldesinde çıkan su kavgasında, biri astsubay olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Çamlıca beldesinden su sıkıntısı çeken Çakallık köyüne Köydes Projesi kapsamında su götürmeye çalışan müteahhit firma çalışanları, belde halkının engellemesiyle karşılaştı. Bunun üzerine müteahhit Turan Çelenk, jandarmadan yardım istedi. Jandarmayla birlikte Çamlıca beldesine giden müteahhit ile belde halkı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine belde halkı, Çelenk ve işçilerine saldırdı. Çıkan kavgayı jandarma ekipleri havaya ateş ederek durdurdu. İşçiler ve müteahhit, linç edilmekten jandarmanın sayesinde kurtarıldı.

Kavgada hafif şekilde yaralanan müteahhit Turan Çelenk ile bir astsubay, kaldırıldıkları Hendek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Müteahhit Çelenk'in aracının camları öfkeli belde sakinleri tarafından kırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hendek Kaymakamı Harun Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çamlıca beldesinden Çakallık köyüne Köydes projesi kapsamında içme suyu sağlayacak olan tesisin yapımı için beldeye giden işçilerin saldırıya uğradığını belirterek, jandarmanın çıkan olayları yatıştırdığını ve konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan ise, içme suyunun kendi beldelerine dahi yetmediğini ifade ederek, "Çakallık köyü, kendi bölgesinde su kaynakları olmasına rağmen bizim suyumuzdan faydalanmak istiyor. Biz kendilerine farklı alternatifler gösterdik. Bizim bölgemizden su firmaları da suyumuzu alıyor. Çıkan olaylar üzücü. Biz bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı Fotoğrafı 1
Anadolu Ajansı Fotoğrafı 2

Çamlıca Beldesi'nde içme suyu sıkıntısı çeken Çakallık Köyü'ne su verilmesi için başlatılan çalışmaya tepki gösteren belde sakinleri şantiyeyi basarken, çıkan olaylarla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Jandarma tarafından gözaltına alınan bu kişilerin yakınları ile birlikte yaklaşık 200 kişi Hendek İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde 4 saat süreyle toplanarak onların serbest bırakılmasını istedi.

Hendek İlçesi Çamlıca Beldesi'nde dün 1 astsubayın dövülmesiyle sonuçlanan şantiye baskını ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olaylara karıştıkları öne sürülen Kamil T., Eyüp İ., Dursun B., İsa F., Yakup S., Recep D., Mehmet U., Mustafa D., Elvan İl ile Muhammet B. Hendek İlçe Jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Akşam saatlerinde yakınlarının gözaltına alındığını öğrenen beldedeki bir grup ile zanlıların yakınları otobüs ve özel otomobillerle Hendek'e gelerek Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı önünde saat 21.00 sıralarında toplandı. Gruptakilerin sayıları 200'ü bulunca Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan Hendek'e takviye ekipler sevk edildi. Polis ekipleri de Jandarma Bölük Komutanlığı önünde önlem aldı. Sakarya Emniyet Müdür Vekili Kemal Yılmaz ve çok sayıda polis ekibi de ilçeye geldi.

Aralarında kadınların da bulunduğu öfkeli grup gözaltına alınan yakınlarının serbest bırakılmasını istedi. Bazı kişeler, “Bunları kandırıp karakola çağrdıktan sonra gözaltına aldı. Onları bize verin. Biz sabah getiririz. Karakolda kalmasınlar'' diyerek serbest bırakılmalarını istedi.

Zaman zaman Jandarma Bölük Komutanlığına da girmek isteyen kalabalığı jandarma ve polis ekipleri güçlükle engellerken arbede çıktı. Yaklaşık 4 saat süren eylem sırasında zanlıların eş ve yakınları gözaltına alınan kadınlar, “Eşlerimizi görmeden ayrılmayız'' dedi.

Öfkeli kalabalığı Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yarbay Serdar Kılcıoğlu güçlükle sakinleştirdi. Yarbay Kılcıoğlu, “Şu anda yapacak bir şey yok. Bu kişiler yarın öğlene kadar adliyeye çıkartılacak. Siz gitmek istiyorsanız buyurun. Kalmak istiyorsanız misafirimiz olun. Ancak sizlere bu kişileri vermemiz kanunen suç'' deyince öfkeli grup sakinleşti. Toplananlar, saat 01.00 sıralarında jandarma binasının önünden ayrıldı. Bu arada eşlerini görmek için gelen kadınlara da eşleri de jandarma karakolunda gösterildi.

Gözaltına alınan 10 zanlı ‘Jandarmaya mukavemet ve devlet çalışmalarını engellemek' suçundan bugün adliyeye sevk edilirken, beldeden gelen bir grup bu kez Adliye binası çevresinde toplandı. Güvenlik güçleri, zanlı yakınlarının binaya yaklaşmalarına izin vermedi.

Hiç yorum yok: