28 Haziran 2007 Perşembe

"Serinleme İsteği" İki Cana Mal Oldu

Serinlemek için gölete giren iki çocuk çırpına çırpına can verirken, aileleri sinir krizi geçirdi.

Sakarya'da sıcak can almaya devam ediyor. Hendek'in Sümbüllü köyünde oturan 14 yaşındaki Hüseyin Cesur, Uzuncaorman'da oturan halası Fatma Özarslan'ı ziyaret etmek için gittiği yerde sıcak nedeniyle bunalan Hüseyin Cesur ile halasının oğlu 10 yaşındaki Selim Özarslan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Fidanlık'ta bulunan yapay gölete gittiler. İki çocuk kısa süre sonra suda çırpınmaya başladı. Ancak çevrede kimse olmaması nedeniyle iki akraba çocuk çırpına çırpına can verdi.

Aileler kayıp ihbarıyla öğrendi
Olay yerine gelen ve çocukların bisikletlini gören bir yetkili durumu jandarmaya bildirirken, aileler de çocukların eve dönmemesi üzerine kayıp müracaatı yaptı. Jandarma'nın bisiklet ve eşyaları teşhis etmesi ve kayıp müracaatıyla uyuşması üzerine çocukların gölette boğulduğu anlaşıldı.

Cesetleri SAKUT çıkardı
Olay yerine gelen Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci çalışmaları bizzat yönettiği gölette Sakarya Arama Kurtarma Timi (SAKUT) dalgıçları, kısa sürede Cesur ve Özaslan'ın gölete girdiği böldede cesetlerine ulaştı. Cesetlerin göletten çıkmasıyla beraber aileler sinir krizleri geçirdi. Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırılan iki talihsiz yavrunun hem amcası hem dayısı olan Kamil Cesur (32) sakinleştirmek mümkün olmadı.

Evlere ateş düştü
Kendini yerden ylere atan Kamil Cesur, "Biz yandık. Bu acıya yürek dayanmaz. Ben aileme ne derim. Allah düşmanına böyle acı vermesin" diye haykırdı. Ölen çocukların evinde gözyaşı ve hüzün yaşanırken, olaya el koyan cumhuriyet savcısı yaptığı otopsi sonrasında çocukların cesetlerini İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Jandarma olayla ilgili tahkikat başlattı.

Hiç yorum yok: