7 Haziran 2007 Perşembe

Hendek'te Gasp

Önceki gece Hendek'te bir eve giren hırsızlar ev sahiplerinin uyanması sonucu telaşa kapılarak yaşlı çifte saldırdı. Hüseyin Yalgın'ı (72) ağır yaralayan zanlılar eşi Nezaket Yalgın'ın (66) da boğazını sıktı.

Duyanların "Bu kadar da olmaz. Burası dağ başı mı?" dedikleri olay Hendek'te meydana geldi. Başpınar Mahallesi'nde bulunan bir öğrenci yurdunun arkasında oturan Yalgın Ailesi'nin evine gece saat 02:00 sularında iki hırsız girdi. Ev sahibi Nezaket Yalgın hırsızların çıkardığı seslere uyandı. Eşi 72 yaşındaki Hüseyin Yalgın'ı uyandıran yaşlı kadın kocasını uyandırarak eve hırsız girdiğini söyledi.

Yataktan kalkan yaşlı karı kocayı gören hırsızlar bir anda panikleyerek yaşlı çiftin üzerine saldırdı. Ancak 72 yaşında olmasına rağmen hırsızlara direnen Hüseyin Yalgın'la baş edemeyen hırsızlık zanlıları 7.65 çapındaki silahla ateş açtı. Zanlıların açtığı ateş sonucunda omuz ve midesinden yaralanan yaşlı adam kanlar içinde yere yığıldı. Hırsını alamayan zanlılar bu kez Nezaket Yalgın'a saldırdı. Yaşlı kadını dövmeye başladılar. Çıkan seslere komşuların uyanmasıyla birlikte zanlılar hırsızlar 2 adet bilezik ve 50 Euro parayı aldıktan sonra gecenin karanlığında sırra kadem bastı.

Kanlar içinde kalan yaşlı çifttin inlemelerini duyan komşuları hemen olay yerine polis ve ambulans çağırdı. Ağır yaralı Hüseyin Yalgın ile eşi Nezaket Yalgın önce Hendek Devlet Hastanesi'ne ardından ise Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane'de hemen ameliyata alınan Hüseyin Yalgın yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Hırsızların dakikalarca dövdüğü eşi Nezaket Yalgın'ın ise yapılan ilk müdahalesi sonrasında omzunun çatladığı, başından darbe aldığı, kollarının ezildiği ve boğazının sıkıldığı anlaşıldı.

Olayın şokunu bir türlü atlatamayan ve konuşmakta güçlük çeken yaşlı kadın; "Hırsızların sesini duydum. Eşimi kaldırdım. O anda bize panter gibi saldırdılar. Eşimi tabancayla vurdular. Beni dakikalarca dövdüler. Neye uğradığımızı şaşırdık. Hırsızların adeta gözü dönmüştü. Vurdukça vurdular. Hiç durmadılar. Öleceğimizi zannettim. Bağırmak istedikçe boğazımı sıktılar. Şoke oldum" dedi. Olay sonrasında hastaneye koşan yaşlı çiftin yakınları olaya tepki gösterdi.

Zanlıların bir an önce yakalanmasını isteyen öfkeli akrabalar; "Bu ne demek böyle? Burası dağ başı mıdır? Polis bu insanları bulsun. Hatta bize teslim etsinler ki bakalım bir daha böyle bir şey yapabilirler mi? Paraları ve altınları almalarına rağmen iki yaşlı insanı bu hale sokanlar insan olamaz" diye konuşarak tepkilerini dile getirdiler. Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Hiç yorum yok: