7 Haziran 2007 Perşembe

4 Yaşında Kur'an Öğrendi, 6'sında Hafız Oldu

Hendek'te bir çocuk 6 yaşında Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu.

Sakarya Üniversitesi İlahıyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Fatih Camii İmam- Hatibi hafız Osman Şahin, İstanbul Süleymaniye Camii İmam-Hatibi hafız Ekrem Nalbant, Sakarya Müftüsü Sinan Cihan ve meşhur hafız Emin Saraç'ın sınavından da başarıyla geçen Muhammet Serdar Cevherli Türkiye'nin en küçük hafızı oldu.

Aynı zamanda Sakarya İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ziya Cevherli'nin oğlu olan Muhammed Serdar, Hendek İkramiye Köyü'nde düzenlenen hafızlık cemiyetine katıldı. Heyet önünde istenilen yerden Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuyan küçük Muhammed büyük taktir topladı.

Kendisi de hafız olan baba Ziya Cevherli, annenin de hafız olduğunu belirterek, "Muhammed'e 4 yaşında Kur'an-ı okumayı öğrendi ve aynı yaşta hatmetti. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeyi de çok istiyordu. Ancak biz 6 yaşına kadar bekledik. 6 yaşına girince anne ve benim gözetimimde ezber yapmaya başladı. Ailenin dışında birine karşı sorumluluk duygusu oluşması sebebiyle hafız Yahya Burnaz da ilgilendi. Günde 6 -7 sayfayı çok rahat ezberleyebiliyordu. Ancak biz bunu 2 -3 sayfa ile sınırlı tuttuk. Evde evcilik oynar gibi eğlenceli bir şekilde ezber yaptı. 6 yaşını bitirmeden hafız oldu" dedi.

Ailede çok hafız olduğunu ifade eden Cevherli, liseye giden diğer 2 çocuğunun da Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğini ve derslerinde de gayet başarılı olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 6- 7 Ağustos 2007 tarihinde yapacağı hafızlık sınavına küçük Muhammed' in de katılacağını ve resmen 'hafızlık belgesi' alacağını ifade eden Cevherli duygularını şöyle dile getirdi: "Bir baba olarak çok mutluyum. Oğlumuzun hafız olması bize inanılmaz bir huzur ve sevinç veriyor. Bu duyguyu tarif edemiyorum. Ben, babam, babamın babası ve geçmiş kuşak hep hafız. Muhammed bu güzel aile geleneğini sürdürüyor. Hayatta bundan daha güzel bir şeye sahip olmak mümkün değil."

Hiç yorum yok: