3 Mart 2007 Cumartesi

Turnikelerden hiç kaçtınız mı?

TEM Otoyolundaki turnikelerde ücret ödemeden kaçanlara ağır ceza geldi. Sürücü kaçtığını düşünüyor ama...

TEM Otoyolunun Çamlıca-Hendek arası bölümünde turnikelerde geçen yıl ücret ödemeden geçen 16 bin araca 408 bin 220 YTL ceza kesildiği bildirildi.

Karayolulları 17. Bölge Müdürlüğü Tütünçiftlik Otoyol Bakım İşletme Şefi Hamid Akkuş, İstanbul Çamlıca ile Sakarya Hendek arasındaki sorumluluk bölgelerinde otoyol turnikelerinden bazı sürücülerin ücret ödemeden geçtiğini söyledi.

Otoyollarda otomatik, kartlı ve biletli olmak üzere 3 şekilde ödeme yapıldığını ifade eden Akkuş, ''kaçtım kurtuldum'' düşüncesiyle turnikelerden ücret ödemeden geçen araçların plakalarının fotoğrafının çekildiğini, ardından plakaların Karayolları Genel Müdürlüğüne bildirildiğini, Karayolları Genel Müdürlüğünün de araç sahibine otoyol ücretini 15 gün içinde ödemesi kaydıyla tebligat yaptığını anlattı.

Turnikelerde ücret ödemeden geçen sürücülere ceza uygulandığını bildiren Akkuş, ''Kameralarla plakası tespit edilen aracın sahibine TEM Otoyolunun en uzak mesafesi olan Çamlıca-Hendek için alınan ücretin 11 katı ceza uygulanıyor. Geçen yıl TEM Otoyolunun Çamlıca-Hendek arasındaki bölümünde turnikelerde ücret ödemeden 16 bin 59 araç geçti. Bu araçlara toplam 408 bin 220 YTL ceza kesildi'' dedi.

Akkuş, otoyoldan resmi görevli araçların da ücret ödemeden geçtiğini, anlaşma gereği bu araçlara ceza uygulanmadığını, ücretin ilgili bakanlıktan tahsil edildiğini belirtti.

Akkuş, otomatik geçiş sistemi (OGS) ile geçiş yapan sürücülerin sayısının her geçen yıl arttığını, geçen yıl TEM Otoyolundan geçen araçların yüzde 41.98'nin OGS, yüzde 18'inin de kartlı geçiş sistemini kullandıklarını, geri kalanın turnikelere ücret ödeyerek geçiş yaptığını belirtti..

Hiç yorum yok: