22 Ocak 2007 Pazartesi

Belediye'nın Kuruluşunun 100. Yılında Satranç Turnuvası

Belediye'nin 100. Kuruluş Yıldönümü'nü kutlayan Hendek'te A.Gaffar Okkan adına satranç turnuvası düzenlendi

Hendek Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Sakarya Temsilciliği ve Elit Satranç Kulübü ile birlikte düzenlenen Satranç Turnuvası'na, Şehit Ali Gaffar Okkan'ın adı verildi. Turnuvaya Sakarya ve çevre illerden değişik yaşlarda toplam 274 sporcu katıldı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "100. Yılımızın ilk turnuvasını ilçemizin yetiştirdiği değerli insan şehit A. Gaffar Okkan adına yaparak onun aziz ruhunu da anıyoruz." dedi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Hendek Belediyesi'nin kuruluşunun 100. yılı değişik etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak satranç turnuvası gerçekleştirildi. Hendek Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Sakarya Temsilciliği ve Elit Satranç Kulübü ile birlikte düzenlenen Satranç Turnuvası, Hendek Belediyesi Ticaret Kültür Merkezi'nde Kaymakam Harun Kaya ve Belediye Başkanı Ali İnci'nin gösteri maçıyla başladı. Sembolik maç berabere tamamlandı.

Şehit Ali Gaffar Okkan adına düzenlenen turnuvaya Sakarya'nın yanı sıra çevre illerden de çok sayıda oyuncu katılıyor. Turnuvada açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Sinan Kılıçbay, satranç sporunun önemine değindi. 'Zeka sporu' olarak bilinen satrancın Hendek'te de gelişmesi için verilen katkılara teşekkür eden Kılıçbay, "İlçemizde düzenlediğimiz turnuvaya önemli ölçüde katılım oldu. İnşallah satrançta önemli başarılara imza atacağız. Düzenlenen turnuva için tüm imkanlarıyla seferber olan Belediye Başkanı Ali İnci'ye tüm satrançseverler adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaymakam Harun Kaya da satranç sporuyla yakından ilgilendiğini belirterek, "Belediyemizin, zeka sporu olarak bilinen satranca destek vermesinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Turnuvanın şehit Ali Gaffar Okkan adına yapılması turnuvaya başka bir anlam kazandırıyor. Zekanın, cesaretle birleşmesiyle önemli başarılara imza atmış olan şehidimizi de bu vesileyle rahmetle anıyoruz." açıklamasında bulundu. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İlçemizde ilk defa böyle bir turnuva düzenleniyor. 100. yılımızın ilk turnuvasını ilçemizin yetiştirdiği değerli insan şehit A.Gaffar Okkan adına yaparak onun aziz ruhunu da anıyoruz. 24 Ocak, şehidimizin ölüm yıldönümü. Kendisinin adına böyle bir turnuva düzenleyerek onu anmak istedik. Çeşitli il ve ilçelerden gelen sporcuları ağırlamaktan da son derece mutluyuz." açıklamasında bulundu. Turnuvaya yıldızlarda 145, büyüklerde 47, gençlerde 58, 8 yaş altında 24 olmak üzere toplam 274 sporcu katılıyor. Turnuvada ayrıca 9 hakem görev alıyor. İlk gün turnuvada tek tur yapılırken, 2. gün 3 tur yapıldı. Maçlar kıran kırana geçerken, turnuvayı sessiz bir şekilde izleyen aileler de en az sporcular kadar heyecanlıydı.

Hiç yorum yok: