Hendek İlçe Tarım Müdürü Zeki Ateş, pasaport ve menşei olmayan hayvanların bölge dışına çıkarılamayacağını belirterek, nakil sırasında evrakı olmayan hayvan sahiplerine da hayvan başına 2662 YTL, araç sahibine 1775 YTL ceza verileceğinive aracın 3 ay trafikten men edileceğini kaydetti.
Ateş; ilçede 20 köyün aşılama konusunda özelleştirildiğini, hayvan sahiplerinin özel veterinere hayvanlarını kayıt ettirmelerini, aksi takdirde hayvanların bölge dışına çıkartılmasının yasak kapsamına gireceğini ifade etti. Bunun yasal bir zorunluluk olduğunu belirten Ateş, pasaport ve menşei olmayan hayvanların nakliyesinde veteriner sağlık raporu ve kredi verilmeyeceğine işaret ederek, nakil sırasında evrakı olmayan hayvan sahiplerine hayvan başına 2662 YTL,araç sahibine 1775 YTL ceza verileceğinive aracın 3 ay trafikten men edileceğini kaydetti. Hendek'te, İlçe Tarım Müdürülüğü, Hendek Ticaret Merkezi'nde 2007 yılında yapacağı faaliyetleri anlatan bir toplantı düzenledi. Toplantıya, köy muhtarlarının yanısıra bazı vatandaşlar iştirak etti. İlçe Tarım Müdürü Zeki Ateş; burada yaptığı konuşmada, teşvik, suni tohumlama, hayvan aşıları konusunda bilgi verdi. Ateş, Hendek ilçesinde 20 köyün aşılama konusunda özelleştirildiğini, hayvan sahiplerinin özel veterinere hayvanlarını kayıt ettirmelerini, aksi takdirde hayvanların bölge dışına çıkartılmasının yasak kapsamına gireceğini ifade etti. Bunun yasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Ateş, pasaport ve menşei olmayan hayvanların nakliyesinde veteriner sağlık raporu ve kredi verilmeyeceğininde altını çizerek, nakil sırasında evrakı olmayan hayvan sahiplerine hayvan başına 2662 YTL, araç sahibine 1775 YTL ve aracın 3 ay trafikten men edileceğini söyledi.
Hendek Kaymakamı Harun Kaya da ilçede tarım arazilerinin bol, ancak verimsiz olduğuna dikkat çekerek muhtarlara seslendi. Kaya, "Devlet tarım, hayvancılık, sütçülük gibi konularda bireysel olarak getirdiğiniz projenin yarısını, şirket ya da kooperatif olarak sunduğunuz projelere de 350 bin YTL'ye kadar yarı finasmanını karşılamaktadır. Bunları vatandaşlarımıza anlatınız. Bu süre 14 Nisan'da sona ermektedir. Proje üretme konusunda acele etmelisiniz" diyerek uyarıda bulundu. Kaymakam Kaya, ilçe köylerinden Güldibi köyünü örnek vererek, "Bu köyümüzde eğer fındık arazileri damla sulama sistemine geçebilirlerse inanıyorum ki Akçakoca ilçesindeki fındık rekoltesi ve kalitesi ile yarışır hale geliriz" dedi.
Kaymakam Harun Kaya, AB'den temin edilen kredilerin Türk çifçisinin gelişmesi yönünde vatandaşlara her yıl verildiğini, daha önce de yapılan bu tür toplantılarda proje üretilmesini istediğini, ancak bu zamana kadar proje getirilmediğini kaydetti. Kaya, "Bizler sizler için varız. Bizi sıkıştırmalısınız" diyerek çok çalışmalarını istedi. Kaymakam Kaya son günlerde tekrar ortaya çıkan kuş gribi hastalığınada dikkat çekerek, "Ben köy gezilerimde gördüğümde vatandaşlarımı bilgilendiriyor, tehlikeye dikkat çekiyorum. Sizler de bu konuya önem göstermelisiniz" dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder