20 Ağustos 2010 Cuma

Hendek: Tarihte Yansıyan Sayfalar

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu'nun; "Hendek: Tarihte Yansıyan Sayfalar" adlı kitabı, okurlarıyla buluştu. Konukçu'nun eseri, Hendek Belediyesi Kültür Yayınları arasında beğeniye sunulurken, kitapta Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin görüşlerine de yer veriliyor. Belediye Başkanı İnci, kitabın yazarı Prof. Dr. Enver Konukçu'nun sadece tarihi iyi bilen bir tarihçi değil, aynı zamanda Hendek ve Sakaryalıları da çok iyi tanıyan birisi olduğuna vurgu yaparak, görüşlerini şöyle aktarıyor: "Düzceli olan Hocamızı biz hemşehrimiz olarak görüyoruz. Çünkü bizim çınarların dibinde çocukluğundan beri çay içmiş ve hâlen Sakarya'ya gelişlerinde bizleri ihmal etmeyen bir hocamızdır. Bize, akademik çalışmalarında her zaman en önde yer vermiştir".

Hendek tarihinin yazarı olan Prof. Dr. Enver Konukçu da; "Eskiden beri kasaba tarihleri üzerine çalışmalarım oluyor. Adapazarı, İzmit, Kandıra, Sapanca ve Karasu gibi yerleşim yerleri hakkında da yayınlarım olmuştur. Son olarak, Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa araştırması da, Kocaeli Belediyesi tarafından yayınlanmıştır. Bu diziye Hendek de dahildir." dedi.

Uzun yıllar hizmet verdiği Atatürk Üniversitesi'nde, hem bölgenin, hem de yurdun değişik yörelerinin tarihi geçmişlerine ilişkin olarak çeşitli araştırmalar yaptığını anlatan Konukçu, okurların ilgisine sunulmayı beklenen yeni eserlerinden dolayı da büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok: