23 Ağustos 2010 Pazartesi

Çöp kokusu yol kapattırdı

Hendek'te günlerdir yanan çöplüğün etrafa yaydığı kokulardan rahatsız olan köylüler, çöplüğün kaldırılması için yol kapattı.

Hendek Nuriye Köyü'nde yaşayanlar, köylerinin yakınında bulunan ve uzun süreden beri için için yandığı için çevreye ağır koku yayan çöplüğün kaldırılması için yolu ulaşıma kapatarak çöp kamyonlarına geçiş izni vermedi.

Dün akşam, aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, köyün içinden çöplüğe giden yolu trafiğe kapattı. Çöp kamyonlarının yanı sıra için için yanan çöplükteki yangını söndürmeye gelen Hendek Belediyesi İtfaiye araçlarına da geçiş izni vermeyen köylülerle belediye görevlileri arasında tartışma yaşandı. Köy sakinlerinden Saniye Emre., “25 yıl önce arsamı aldım, 22 yıldır evimde oturuyorum. Ben buraya taşındığımda sadece ufak bir köye ait boş alan vardı. Daha sonra birileri buraya yol açıp çöplük yaptı. Bu arsa da köye aittir ve belediyenin hiçbir yetkisi yoktur” diyerek, artık çöp dökülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Diğer köylüler de çöplüğün kaldırılmasını istedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, sorunun hemen çözülmesinin mümkün olmadığını, şikayetlerin gereken yerlere iletileceğini belirti. Köylüler daha sonra kamyonların geçişine izin verdi.

Hiç yorum yok: