13 Aralık 2008 Cumartesi

Hendek'te Mevlana Haftası Kutlandı

Hendek İmam Hatip Lisesi tarafından 3-9 Aralık Mevlana Haftası anma programı yapıldı.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi'nde düzenlenen programa Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz, Okul Müdürü Şeref Özbakkal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mevlana'nın 801. Ölüm Yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda, Okul Müdürü Şeref Özbakkal'ın açılış konuşmasının ardından Hendek Belediye Başkanı Ali İnci bir konuşma yaptı. Başkan İnci, eğitimin hayatımızda çok önemli olduğunu belirterek, "Mevlana birçok alim yetiştirmiştir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Mevlana'nın yaşamı hepimize örnek olmalıdır. Ayrım yapmaksızın kapısına giden herkese eğitim vermiştir. Toplumu bilgilendirerek birlik ve beraberlik sağlamıştır. Çocuklarımızın da bilgi donanımının çok iyi olması gerekiyor. Bunun için elimizden geldiğince her türlü desteği veriyoruz. Onlar bizlerin geleceğidir" dedi.

Programda Hendek İmam Hatip Lisesi'ne katkılarından dolayı Başkan İnci'ye, Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Sarıoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi. Konuşmaların ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler, Mevlana'nın hayatıyla ilgili tiyatro ve Semazen gösterilerinin ardından anma programı sona erdi.

Hiç yorum yok: