16 Ocak 2006 Pazartesi

Sınırlar Genişliyor

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ile ilçelerin sınırları genişliyor. Kargalı Hanbaba Köyü mahalleye dönüşerek Hendek İlçesi'ne bağlanırken, Gölkent Belediyesi Büyükşehir'e bağlandı. Üç köyde ise referandum yapılacak.

AdapazarI Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı dün Abasıyanık Sanat Merkezi'nde (ASM) Ömer Yazıcı başkanlığında yapıldı. Toplantıda Büyükşehir ve Hendek İlçesi'nin sınırları ile ilgili önemli kararlar alındı. Gölkent Belediyesi dün alınan kararla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı ve 22'nci alt kademe belediye oldu.

Hendek İçin Tartışma
Öte yandan Kargalı Hanbaba Orman Köyü mahalleye dönüştürüldü ve Hendek Belediyesi'ne bağlandı. Yeşilyurt Belediyesi'ne bağlı Yağbasan, Su Kenarı ve Akarca köylerinin yine bu ilçeye bağlanması konusundaki maddede ise Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ile Ömer Yazıcı arasında tartışma yaşandı. Meclis üyeleri Belediyeler Kanunu'nun ilgili maddelerinin uygulanmasına karar verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnci, bu yerlerde referandum yapılacağını ve daha sonra kararın verileceğini söyledi.

Hiç yorum yok: