13 Eylül 2005 Salı

Hendek'e Alüminyum Fabrikası

Bir süre önce Hendek'e gelerek yatırım için yer bakan Tuncay Kılıç'ın davetlisi olarak Almanya'ya giden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Almanya'dan güzel haberlerle döndü. Bir süre önce ortak yatırım kararı alan Türk firma AS-EL Alüminyum Sanayi Şirketi ve Alman firma T. Kilic, Hendek'e gelerek 25 dönüm yer bakmışlardı.

Toplam 25 bin metre kare alan üzerine 26 bin metrekare kapalı alanı bulunan alüminyum aksesuar fabrikası kuracak olan ortaklar yaklaşık 250 kişi istihdam etmeyi hedefliyor. T. Kilic firması sahibi Tuncay Kılıç'ın davetlisi olarak Almanya'ya giden Belediye Başkan İnci, Tuncay Kılıç'ın yatırımlarını inceledi.

Kılıç'ın Almanya'da ciddi yatırımları olduğunu söyleyen İnci, "T. Kilic firması Hendek'e yatırım kararı aldı. İlk etapta 50 işçi çalıştıracak olan firmanın, pazarı yurt dışında bulunuyor. Bağlantılarını yapmış ve üretimini tamamen dış pazarda satacak. Kendi çalışmaların da başarılı bir işadamı olan Tuncay Kılıç'ın çalışmalarını tebrik ediyorum.

Bir Türk vatandaşımızı yurt dışında yatırımcı olarak görmekten gurur duydum" dedi. Almanya'da 3 gün kalan İnci, buradaki park ve bahçe çalışmalarını da inceledi.

Hiç yorum yok: