27 Ağustos 2005 Cumartesi

Hendek'e Yatırım Müjdesi

Yatırımcıların ilgi odağı olan Hendek İlçesi'ne yeni bir yatırım yapılıyor. Bu kapsamda Türk ve Alman ortaklığıyla gerçekleşecek olan fabrika 6 ayda üretime geçecek.

Statü Danışmanlık şirketi aracılığıyla Hendek'e gelen AS-EL Alüminyum Sanayi Şirketi Sahibi Fatih Döker ve Alman Firma T. Kılıç Şirketi Sahibi Tuncay Kılıç, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ile beraber 2. OSB'de yer baktı. Hendek Belediyesi tarafından Ticaret Merkezi ve Rasimpaşa Kültür Merkezi'nde iş adamlarına tahsis edilen büroları da gezen iş adamları kendileri için hazırlanan odayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yaklaşık 25 bin metre kare yer arayan firma sahipleri, bu alan üzerine 16 bin metre kare kapalı alanı bulunan bir fabrika kurmayı hedefliyor. Alüminyum aksesuar üretilecek olan fabrika da dökümhane, alüminyum işleme atölyesi, boya atölyesi bulunacak. Firma sahipleri, yeri aldıktan sonraki 6 ay içerisinde üretime geçmeyi hedefliyor.

İlk etapta 150 kişi istihdam edecek firma sahipleri, büyük firmaların Hendek'i tercih etmeleri üzerine Hendek'in dikkatlerini çektiğini söyleyerek, "SANKO, Sabancı, Çamsan gibi önemli firmaların Hendek'i tercih etmeleri dikkatimizi çekti. Burada iş adamlarına sağlanan kolaylık, hazırlanan bürolar Türkiye'de örnek teşkil ediyor. Arsayı aldıktan sonraki 6 ay içerisinde faaliyete geçeceğiz" dedi.

Başkan İnci, işadamlarının Hendek'i tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hendek'in bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Hiç yorum yok: